Fetisjen en kinkken om te ontdekken.

We begrijpen het. Wanneer je een seksuele positie, techniek of activiteit vindt die je leuk vindt, is het gemakkelijk om hetzelfde steeds opnieuw te blijven doen. Als het je afschrikt, waarom zou je het dan veranderen? Maar seksuele monotonie is de vijand van seksuele opwinding in de slaapkamer. Dus bekijk deze veel voorkomende fetisjen en knikken om je seksuele routine op te fleuren.

Wat is het verschil tussen een kink en een fetisj?

Hoewel de woorden ‘fetisj’ en ‘kink’ meestal door elkaar worden gebruikt om te praten over elk seksueel verlangen dat buiten de mainstream valt, zoals BDSM, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Laten we beginnen met fetisjen. Een fetisj is een seksuele fixatie op een specifiek object of handeling die essentieel is voor iemands seksuele bevrediging. Vaak kan het iets zijn dat niet inherent seksueel is, zoals voeten of leer. Fetisjen ontwikkelen zich over het algemeen vroeg in iemands leven en kunnen gebaseerd zijn op ervaringen tijdens de kindertijd of adolescentie.

Kink daarentegen is een bredere term die een breed scala aan alternatieve seksuele interesses, voorkeuren of fantasieën omvat, zoals impactplay of cosplay. Hoewel het toegeven aan kinkken de seksuele ervaring kan verbeteren, zijn ze, in tegenstelling tot fetisjen, niet nodig voor seksueel genot.

Je kunt het ook zo zien: alle fetisjen zijn kinkken, maar niet alle kinkken zijn fetisjen. Wat voor de één een kink kan zijn, het dragen van leer, kan de fetisj van iemand anders zijn. De persoon met een voorkeur voor leer zou opgewonden raken door iemand die leer draagt, maar hij zou het niet nodig hebben om eraf te komen. Maar de persoon met een leerfetisj zou weglopen van een leervrije ontmoeting en zich minder seksueel onvervuld voelen.

Orgasmecontrole

Dit klinkt als precies wat het is: beslissen wanneer je partner mag klaarkomen. Omdat het hier gaat om het beheersen van de seksuele bevrediging van je partner, is het duidelijk hoe dit zich leent voor een van de kerncomponenten van BDSM: machtsspel, waarbij partners dominante en onderdanige rollen spelen.

Er zijn veel manieren waarop je je orgasme onder controle kunt houden, maar misschien wel een van de leukste is edgen. Simpel gezegd is edgen een sekstechniek waarbij je je partner (of jezelf) op de rand van een orgasme brengt en dan stopt voordat je klaarkomt. Dit wordt vaak herhaaldelijk gedaan totdat een laatste, vaak verbluffende release mogelijk is. Veel mensen merken dat het uitstellen van hun hoogtepunt hen in staat stelt te genieten van een veel intenser orgasme als ze eindelijk klaarkomen. Dus als dat goed in de oren klinkt, waarom probeer je het dan niet eerst uit tijdens een solo-sekssessie? Als je sterren ziet, kun je het later altijd nog eens met een sexpartner uitproberen.

Wax spelen.

Van alle veelvoorkomende fetisjen is dit er een die de boel zeker zal ophitsen in de slaapkamer;) Een praktijk die populair is geworden door de BDSM- en kinkgemeenschap. Waxplay houdt in essentie in dat je een kaars aansteekt en de was op de huid van de onderdanige partner druppelt.

Hoewel de voornaamste aantrekkingskracht voor sommigen is om te genieten van de warmte van de was op hun erogene zones, worden anderen meer opgewonden door het gevoel dat de was langzaam van die gebieden wordt afgepeld zodra deze is afgekoeld. Voor anderen is een deel van de aantrekkingskracht het behandelen van het lichaam van hun partner als een menselijk canvas door er op lagen verschillende gekleurde was op te gieten.

Hoewel het misschien eng klinkt, is het eigenlijk niet zo pijnlijk als je zou denken en het is een geweldige manier om sensatie-, temperatuur- en pijnspel in één keer uit te proberen. Zorg ervoor dat je eerst tips leest over hoe je veilig waxplay kunt doen.

Experimenteer met lingerie

Een van de meest voorkomende fetisjen draait om iets dat je al in huis hebt, lingerie. Hoewel je eerste gedachte waarschijnlijk een bijpassend kanten setje is, is er een wereld van verschillende texturen, materialen en stijlen om te ontdekken: zijde, satijn, leer, PVC, latex, korsetten, bodystockings, slipjes zonder kruis, bh's met open cup...

Dus waarom niet even gaan shoppen? Of het nu online of in een fysieke winkel is, met een partner of alleen, het kan heel leuk zijn om iets uit te zoeken waar je hart van gaat stromen. Je zult je er niet alleen superheet van voelen, het kan ook dienen als katalysator voor een sexy rollenspel of nieuwe activiteiten in de slaapkamer.

Flirt met je voeten

Voetfetisjen zijn een van de meest voorkomende fetisjen, dus wees niet verbaasd als je een partner hebt die iets met voeten heeft!

Zelfs als je deze fetisj of kink niet hebt, kan het besteden van enige aandacht aan je teentjes een geweldige manier zijn om wat nieuws aan de slaapkamer toe te voegen. Denk aan het masseren van elkaars voeten, ze kussen, likken, zuigen, eraan ruiken, ze aankleden met teenringen, enkelbanden, sexy schoenen... Om nog maar te zwijgen van het feit dat het geven van een footjob aan je partner een super hete variatie kan zijn op de gewone handjob of pijpbeurt. En het is op zijn minst een geweldige kans om jezelf te trakteren op een mooie pedicure!

Verkennen van kontspelletjes.

Anale seks is door de geschiedenis heen zowel acceptabel als immoreel beschouwd, afhankelijk van de tijdsperiode. En hoewel het de laatste tijd steeds gebruikelijker is geworden, wordt het in de samenleving nog steeds grotendeels als taboe beschouwd. Dus als we ons ermee bezighouden, hebben we nog steeds het gevoel dat we iets illegaals en rebels doen. Misschien is dat de reden waarom het nemen van een hap van deze verboden vrucht zo ondeugend en heerlijk kan smaken!

Of je er nu een kink in hebt of niet, veel koppels vinden het leuk om een brutaal kontspelletje te spelen en het is aan jou hoe ver je daarin gaat. Kontspel kan lijken op het geven of ontvangen van een kontmassage, anale stimulatie met een vinger, seksspeeltje, penis... jij beslist!