Anale seks wordt vaak bestempeld als homoseks. Maar ook voor vrouwen kan de sekspraktijk geassocieerd worden met veel plezier. Waarom anale geslachtsgemeenschap interessant kan zijn voor alle geslachten, waar je rekening mee moet houden en hoe je je van achteren kunt voorbereiden op de daad.

Anale seks: de belangrijkste dingen in het kort

  • Iedereen die voor het eerst anale seks beoefent, moet zeker voorzichtig en langzaam te werk gaan. Dit kan pijn en blessures voorkomen
  • Om anale geslachtsgemeenschap ook voor jou een positieve ervaring te maken, moet je voor de seks douchen.
  • Hoewel anale seks gevaarlijker is dan vaginale geslachtsgemeenschap, hoef je niet bang te zijn als je maar voorzichtig genoeg bent.
  • Anale penetratie of het stimuleren van de anus kan interessant zijn voor alle geslachten.

Doet anale seks pijn?

Anale seks kan de eerste paar keer ongemakkelijk zijn, maar het zou geen pijn moeten doen, op voorwaarde dat je partner voorzichtig is. Als je partner niet voorzichtig genoeg is en te snel je anus binnendringt, kan dat erg pijnlijk zijn. Het is daarom absoluut noodzakelijk om langzaam en vooral voorzichtig te werk te gaan. Als het je pijn doet, onderbreek dan je partner en probeer het later opnieuw als je wilt.

Anale seks: de juiste voorbereiding

Om echt te kunnen genieten van anale seks, zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om te weten en te weten. Er doen namelijk nog steeds veel mythen de ronde over anale seks.

  • Douchen is genoeg! Anale seks is niet inherent vies, ook al wordt het keer op keer gezegd. Neem voor het vrijen gewoon een douche zoals gewoonlijk en was alle delen van je lichaam zoals je normaal zou doen. Als je de drang voelt om te poepen voor de seks, moet je eerst je darmen legen op het toilet voordat het anale seksavontuur begint.
  • neem de tijd. De kans is groot dat je anale seksexperiment de eerste keer niet loont. Het is belangrijk dat je jezelf niet onder druk zet en jezelf de tijd geeft die je nodig hebt.
  • Glijmiddel is je vriend. Bij anale seks ontbreekt vaginaal vocht als natuurlijk glijmiddel. Om onnodige pijn te voorkomen moet je niet te zuinig zijn met het gebruik van glijmiddel.
  • Maar graag met een condoom: hoewel anale seks alleen niet tot een zwangerschap kan leiden, mag je ook bij anale seks niet zonder condoom neuken. Omdat tijdens anale seks kleine, meestal onmerkbare micro-verwondingen kunnen optreden, wat het risico op infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen vergroot.
  • Gebruik speeltjes: Om je spieren een beetje te strekken kun je alleen of samen met je partner oefenen met anale speeltjes zoals pluggen, anaalkralen of anaaldildo's. Gebruik alleen speeltjes die echt voor anaal gebruik bedoeld zijn. Als de stop ontbreekt, bestaat het risico dat het speelgoed in het lichaam verdwijnt en er niet meer uit komt.
  • Optionele tip: Veel mensen gebruiken een anale douche voorafgaand aan anale seks om hen te helpen zich meer op hun gemak te voelen tijdens seks. Zo kan je nog meer genieten van anale seks.

Is anale seks gevaarlijk?

Anale seks is net zo veilig als vies. Vaak hoort men van een uitgerekte anus door anale seks. Dat is in principe mogelijk. De anus is een spier die weer kan samentrekken. Er is ook een risico op later last krijgen van incontinentie, maar dat is klein. Dit kan gebeuren als u niet voorzichtig genoeg bent.

Degenen die aan aambeien lijden, moeten echter anale geslachtsgemeenschap vermijden, omdat dit kan worden verergerd door penetratie.

Waarom anale omgang een ervaring kan worden.

Je hoort vaak dat anale seks vanwege de prostaat alleen interessant is voor (homo)mannen. Het is waar dat penetratie met een penis, vinger of speeltje de prostaat masseert en een aangenaam gevoel geeft. De anus is echter over het algemeen een zeer gevoelig deel van het lichaam en wordt vaak de erogene zone genoemd, voor alle geslachten.

Kan een vrouw klaarkomen van anale seks?

Een vrouw kan geen orgasme bereiken door alleen anale penetratie. Het is net als vaginale seks, zonder de stimulerende hulp van een vinger of een speeltje kunnen maar heel weinig vrouwen een orgasme bereiken.