Erotische bondagespelletjes kunnen een nieuwe impuls geven aan het seksleven. We vertellen je hoe bondage werkt voor beginners en leggen uit welke regels je moet volgen.

De voorbereiding.

De basisvereiste voor bondagespellen is dat je elkaar vertrouwt. Spreek daarom van tevoren een codewoord af dat je gebruikt om aan te geven wanneer je partner moet stoppen met vastbinden. Het is ook belangrijk om van tevoren over je voorkeuren en angsten te praten, zodat je lastige situaties kunt vermijden.

Als je bondage alleen eerst wilt testen, heb je geen professionele bondageset nodig, doeken, sjaals of banden zijn voldoende voor het begin. Deze zijn ook makkelijker terug los te maken. Voor de zekerheid moet u toch een schaar bij de hand hebben, zodat u in geval van twijfel snel de sluitingen kunt doorknippen. Handboeien zijn overigens minder geschikt als bondage omdat ze relatief oncomfortabel zijn en snel in het vlees snijden.

Benader bondagespelletjes langzaam.

Om te testen of je het bondagespel überhaupt leuk vindt, moet je langzaam beginnen. U kunt bijvoorbeeld eerst alleen de handen van uw partner vastbinden - als hij dat leuk vindt, kunt u ook de voeten binden met enkelboeien.

Zorg er altijd voor dat je voldoende ruimte laat tussen de doek of het touw en het lichaam. Of je zijn ogen verbindt met een oogmasker of hem een ​​duidelijk zicht geeft op je liefdesspel, is aan jou.

Laat creativiteit de vrije loop.

Als je partner vastgebonden is, kan het eindelijk beginnen. Je fantasie kent in principe geen grenzen, je kunt hem verwennen met je handen en tong, ijsblokjes over zijn lichaam laten glijden of hem te kietelen met een veertje. Het kan ook heel spannend zijn als je speeltjes integreert in de seks en je partner masseert met bijvoorbeeld een vibrator.

De no-go's in bondagespellen.

Zoals reeds vermeld, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de bondagetechniek en de banden niet te strak vast te binden. Ook mag je geen prop in de mond van je partner stoppen, omdat er dan verstikkingsgevaar bestaat. Nekboeien zijn ook taboe.

Houd je in ieder geval aan het eerder afgesproken stopwoord en laat je vastgebonden partner nooit alleen in de kamer. Als je je aan deze spelregels houdt, zul je zeker genieten van de bondage spellen.